Nasze smaki
"Smak to bardzo stary, pierwotny zmysł, który umożliwia znalezienie odpowiedniego pożywienia".

Najwyższa jakość, tradycyjne receptury, staranny dobór surowców oraz szacunek i dbałość o klienta to podstawowe wartości "Oazy", dzięki którym wielu Gości zna i ceni nasze wyroby. Wszystkie dania są przygotowywane od podstaw w kuchni restauracji, oprócz tradycyjnych dań przygotowujemy pieczone udźce i stół rarytasów.
Wypiekane są torty weselne i okolicznościowe, ciasta deserowe, tradycyjny śląski kołacz i kruche ciasteczka.
Na specjalne zamówienie robimy domowe szpajzy o różnych smakach.
- ręce Pani Marzenki, wyrabiają pyszne śląskie kluski, które są z ziemniaków prosto z naszego pola
- ze starych receptur Pani Elunia wyczarowywuje wspaniałe wypieki dodajac swojskie dżemy robione u nas
- latem szykujemy własne dżemy i musy owocowe, które napewno dodamy Wam do ciast i lodów.
- marynujemy nasze ogóreczki, cukinie i papryki by mogły zagościć na Waszych stołach.
- a jesienią kisimy kapustę aby nasi Goście mogli smakować naszego bigosu, kapusty z grzybami i krokiecików.
Półmiski z potrawami upiększamy ziołami z własnego ogrodu :)
-
Tort weselny
-
Szpajza cytrynowa
-
Nasza kuchnia
-
Tradycyjny podarunek dla Gości
-
Ciasto malinowe
-
Gotujemy
-
Szplitry francuskie w polewie cytrynowej
-
Tort czekoladowy
-
Jak kołacz to i posypka
-
Coś dla łasuchów
-
Kołacz na prawdziwym masełku
-
Praca w kuchni
-
Specjał - flambirowany udziec wieprzowy podany z kaszą
-
Wesele, ani rusz bez klusek
-
Praca w kuchni
-
Tort weselny
-
Garnek a w środku modra kapusta
-
Maślane ciasteczka na mące z pobliskiego młyna
-
Wypiek kołacza
-
Tort wiśniowy
-
Ciasto snikers
-
Ciasteczka Pani Eli
-
Cała noc wypieku
-
Tort czekoladowy
-
Przyrządzanie
-
Udziec podany
-
Wypiek kołacza nie jednego
-
Migdałowe bombeczki
-
Markizy z nadzieniem orzechowym
-
Tort waniliowy z płatkami owsianymi
-
Wafelki czekoladowe
-
Ciasto z nadzieniem kokosowym
-
Szpajza malinowa
-
Kręcą się ciasteczka
-
Ciasto z laską wanili
-
Ciasto migdałowe
-
Ciasto milky way
-
Ciasto cytrynowe
-
Tort kapucino